Seniorke svladale Italiju i izborile Europsko prvenstvo!

Hrvatska ženska seniorska stolnoteniska reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo, koje će se od 3. do 8. rujna 2019. igrati u Nantesu!

U posljednjem susretu kvalifikacija naše djevojke su u Puli s 3:0 svladale Italiju te zauzele drugo mjesto u skupini, što im jamči direktan plasman na Euro.
U prvom našem susretu u Italiji slavili smo s 3:2, u uzvratu u Puli rezultat je bio bitno drugačiji, no svejedno je bilo nešto dramatike. Krenulo je odlično, Mateja Jeger je na početku neutralizirala Piccolin (3:1). Potom je Ivana Malobabić lošije otvorila s Vivarelli, inače njihovom najboljom igračicom koja je u prvom susretu bila zaslužna za dvije pobjede. Najiskusnija naša igračica gubila je 2:0, no uspjela othrvati pritisku i okrenuti meč (3:2). Identična situacija je bila i u trećem meču. Petra Petek nije dobro otvorila s Collantoni, gubila je 2:0, no sljedeća dva seta potpuno je dominirala ostavivši Talijanku na dva poena. Odlučujući set vodila se borba za svaki poen, no u presudnim trenucima Petek je bila je hladne glave i donijela ukupnu pobjedu s kojom smo potvrdili nastup na Euru u Francuskoj.
- Prezadovoljna, djevojke su se strašno borile. Ukupno gledajući talijanske igračice su po svjetskom rankingu bolje plasirane od nas. No, mi smo se dobro pripremili, odradili nekoliko treninga zajedno, a u presudnim trenucima bile su hrabre. Malobabić i Petek nisu imale lagane mečeve, nije im bilo svejedno jer su bile pod pritiskom bitnog susreta. Nakon što smo promijenili taktiku više su se koncentrirale na igru, a ne na rezultat što se pokazalo uspješnim. Ovo nam je jako lijep božićni poklon - kazala je izbornica Tian Yuan.
Djevojke su svoj psoao odlično obavile, no treba pohvaliti i publiku koja je cijelo vrijeme bila velika podrška. Uz pomoć bubnjeva i truba bilo je dosta bučno u dvorani, baš onako kako bi i trebalo biti na jednom ovakvom meču.
- Predivna atmosfera u Puli, navijači su nam bili velika podrška. Čak je u nekoliko navrata delegat molio da se stišaju. Baš sam uživao, čestitam djevojakma na odličnoj borbi - sipao je komplimente Žarko Ratković, glavni tajnik HSTS-a.

Hrvatska - Italija 3:0
Jeger - Piccolin 3:1 (7, 9, -8, 8)
Malobabić - Vivarelli 3:2 (-10, -7, 8, 10, 8)
Petek - Collantoni 3:2 (-4, -9, 2, 2, 11)
Poredak: Nizozemska 4-0, Hrvatska 2-2, Italija 0-4