Krstevski junak Pule, Zagreb lako s Obrtnicima

ITTF

Nakon 7. kola HEP Superlige vodeća četvorka, Starr (7-0), Libertas Marinkolor (6-1), Dugo Selo (6-1) i Zagreb (6-1), ostvarila je uvjerljive pobjede.

Pula je nakon iscrpljujućeg meča slavila nad Donatom (4:3). S ovim uspjehom Puljani su se pomaknuli na peto mjesto (4-3), dok je Obrtnička škola pala na šesto mjesto (3-4). Sedmu poziciju drži Donat (2-5), slijede Vodovod (2-5), Split (1-6) i Mladost Petrinja (0-7). 
Dugo Selo nastavilo je nizati pobjede, ovo im je četvrta uzastopna, a ovog puta slavili su na domaćem terenu protiv Splita (4:1). Za gostujuću momčad jedinu pobjedu ostvario je Bakač i to za 1:1, a u pet setova bio je bolji od M. Martineka. Ostatak susreta pripao je Dugom Selu, domaći igrači pritom su ispustili tek dva seta. U sljedećem kolu Dugo Selo očekuje pravi test s obzirom da će ugostiti drugoplasirani Libertas Marinkolor, a obje momčadi imaju isti omjer pobjeda i poraza.
Dubrovčani su ugostili Vodovod i upisali 4:0 pobjedu. Libertas je malo ispremiješao sastav, N. Juzbašić je igrao na drugoj poziciji i pritom bio bolji od najboljeg osječkog igrača Zovka s 3:1. Prema riječima Dubrovčana Neven je odigrao svoj najbolji meč u ovogodišnjem dijelu prvenstva. Inače, sva četiri susreta su završila s istim rezultatom (3:1).
Pula je nakon neizvjesne borbe slavila nad Donatom (4:3). Domaćin je poveo nakon što je F. Runjić s 3:0 svladao Mijatovića, a izjednačio je I. Zeljko nakon što je istim rezultatom pobijedio Krstevskog. Domaćin je ponovno poveo i to nakon što je Maraković slavio nad Zubčićem (-5, 6, 5, -1, 6), no opet ne zadugo jer su Zadrani Zubčić i I. Zeljko svladali domaći par Kuzmić i F. Runjić (3:0). F. Runjić je još jednom bio uvjerljiv te s 3:0 svladao I. Zeljka. Činilo se kako će meč brzo završiti, pogotvo jer je Mijatović gubio 2:0 od Marakovića. No, Zadranin je uspio okrenuti meč u svoju korist (9, 7, -8, -9, -9) te dati novu šansu svojoj momčadi. I to vrlo dobru s obzirom da je u susretu odluke s jedne strane stajao juniorski reprezentativac Krstevski, a s druge bivši seniorski reprezentativac iskusni Zubčić. Nakon pet setova Krstevski se prometnuo u junaka svoje momčadi (-3, 5, 8, -6, 9), dva boda ostala su u Puli, a domaća klupa skočila je u zrak od sreće. Inače, Krstevskom je ovo drugi odlučujući susret ove sezone. U 2. kolu u susretu sa Splitom u sedmom meču svladao je Jerkovića. 
Zagreb je ugostio Obrtničku školu Brpd te uvljerivo slavio (4:1). Domaćin je poveo preko Fučeca, Brođani su izjednačili preko D. Zeljka, ali nakon toga Zagreb nije ispuštao prednost te su do kraja susreta ispustili tek set. Kod domaćina odlična igra Fučeca, koji je donio dvije pojedinačne pobjede i onu u paru s Maglićem.
Posljednjeplasirana momčad HEP Superliga ugostila je prvaka države momčad Starra te upisala poraz od 4:0.