Pucar 'skinuo' viceprvaka Europe, ozljeda Gaćine

ITTF

Troje hrvatskih stolnotenisača završilo je sa svojim nastupima na vrlo jakom ITTF turniru Platinum kategorije Austrian Open, koji se igra u Linzu.

Najbolji nastup imao je Tomislav Pucar, koji je zaustavljen korak do najboljih 32, u 4. kolu kvalifikacija, i to od Japanca Yoshimure, 28. igrača svijeta, sa 4:1. Vrlo dobar turnir za našeg reprezentativca s obzirom da je kolo prije svladao europskog viceprvaka Rumunja Ionescua (4:2) te mu tako uzvratio za nedavni poraz u Bundesligi (3:2).
No, tu je lijepim vijestima kraj. Već prije se od turnira oprostio Tomislav Frane Kojić i to u 2. kolu kvalifikacija kad je morao predati susret zbog bolova u leđima. Na svu sreću nije ništa ozbiljno te će Frane vrlo brzo biti u pogonu. Ozbiljnija je situacija s Andrejom Gaćinom koji je unatoč ozljedi umalo i pobijedio. Početak meča s Tajpežaninom Lin Yun-Juom je bio vrlo obećavajuć, Gaćina je poveo 2:1, vodio i u četvrtom setu, a onda ga je pred kraj seta presjekla zadnja loža desne noge. Ona ista s kojom već dulje vrijeme vodi borbe. Nakon medicinskog 'timeouta' uspio se privremeno osposobiti te čak i dobiti taj četvrti set. Tajpežanin se uspio vratiti, osvojio je sljedeća dva seta, no naš prvi reket se nije predao već je u sedmom setu čak imao dvije meč lopte. Praktički je igrao bez kretanja, stajao i riskirao. Nije bilo dovoljno, Tajpežanin je uzeo odlučujući set sa 14:12. Poraz je ionako najmanje bitan u cijeloj priči, Gaćina da je i prošao dalje morao bi predati sljedeći meč.
- Gaćina je bio odličan, dugo ga nisam vidio da je igrao tako dobro. Stisnuo je zube i uspio dovesti meč do kraja. Svaka mu čast što je uopće nastavio igrati te imao dvije meč lopte - kazao je izbornik Neven Karković.

Kvalifikacije, 3. kolo: Ionescu (Rum) - Pucar (Hrv) 2:4 (-7, -10, 4, -7, 9, -8), Gaćina (Hrv) - Lin Yun-Ju (Tpe) 3:4 (-5, 8, 8, 8, -5, -7, -12); 4. kolo: Yoshimura (Jap) - Pucar (Hrv) 4:1 (-2, 12, -5, -2, -7)