TIS bolji od Varaždina, Arapović od Petek

ITTF

Odličan i najneizvjesniji susret 3. kola HEP Superlige stolnotenisačica igrao se u Zagrebu gdje je TIS slavio nad Varaždinom nakon sedam mečeva (4:3).

Gošće su stigle u vodstvo preko Malobabić, koja je s 3:0 svladala Arapović. Potom je Cakol lako svladala Petek (3:0), a na 2:1 postavila je Jazbec svladavši Kovaček s 3:0. Varaždinke se vraćaju na krilima Malobabić i Petek, koje su bile bolje od Jazbec i Cakol nakon nakon sedam setova (8, -5, -8, 8, -3). No, potom je slijedio susret koji je usmjerio meč u korist domaće ekipe. Mlada kadetska reprezentativka Arapović pobijedila nakon pet setova seniorsku reprezentativku Petek. Varaždinka je cijelo vrijeme vodila, ali nije uspjela okončati meč u svoju korist (-4, 9, -9, 8, 5). Velika pobjeda za mladu Arapović, dok Petek evidentno još nije na razini lanjske sezone to jest nije uhvatila formu nakon ozljede. Nesavladiva Malobabić je donijela izjednjačenje nakon što je s 3:1 svladala Jazbec, ali da će bodovi ostati u Zagrebu pobrinula se raspoložena Cakol, koja je s 3:0 svladala Matijašec.
Malinska je upisala i drugu pobjedu u HEP Superligi, na domaćem terenu svladan je Bjelovar sa 4:1. Za domaću ekipu nastupila je Turčić i to je bio jedini poraz Malinske s obzirom da je Malešević bila bolja s 3:0. Bjelovarčanke Malešević i Varga imale su priliku doći do pobjede i u parovima, vodile su i 2:0, ali Magličić i Marn su uspjele preokrenuti susret u svoju korist.
Mladost je očekivano lagano upisala bodove na svom terenu. Gostovala je mlada ekipa Starra, koja je poražena sa 4:1. Jedinu pobjedu za Varaždinke ostvarila je Borovec i to nakon što je gubila od Šćepanović s 2:0. Inače, ovo je bio premijerni nastup juniorke Šćepanović u ovosezonskoj Superligi, dok je kadetkinja Borovec upisala svoju prvu pobjedu u najjačem hrvatskom klupskom ženskom natjecanju. Nakon tog susreta gošće više nisu uzele ni set, iskusne Tubikanec i Tomić vrlo brzo su riješile pitanje pobjednika.
Dr. Časl je također očekivano lagano došao do novih bodova (4:0). Vrlo jak sastav prvakinja lagano se obračunao s mlađahnim sastavom gošći iz Petrinje i to bez izgubljenog seta.
Aquaestil i Pula su svoj susret odigrali ranije, a Dugorešanke su slavile sa 4:1. Zanimljiv je bio prvi susret, ali Han Vukelja je slavila nakon pet setova nad Janković (-9, 11, 4, -7, 9). Tofant je u drugom susretu svladala Vukelić (3:1), no to je bilo sve od gošći iz Pule s obzirom da nakon toga nisu uzele ni set.