Ni Xialian debitirala u HEP Superligi s 55 godina

ITTF

Derbi kola HEP Superlige stolnotenisačica igrao se u Varaždinu gdje je gostovao prvak Dr. Časl.

Domaća ekipa je povela nakon što je Petek je svladala Đurak 3:2 (-2, 2, -9, 12, 8). No, potom su na scenu stupile jake snage zagrebačke ekipe, Yu Fu i Nia Xialian. Na krilima kineske Portugalke i kineske Luksemburžanke prvakinje su do kraja ispustile set. Vrijedi istaknuti da su Kovaček i Matijašec imale priliku igrati protiv vrlo iskusnih i trofejnih inozemnih igračica u sastavu prvakinja. Tako je Matijašec igrala s Yu Fu, koja je od mlade varaždinske igračice starija 24 godine. Dotle, Ni Xialian je igrala protiv mlade Kovaček od koje je starija 40 godina! Da, neuništiva penholderašica Ni Xialian ima 55 godina i ovo joj je bio debi u HEP Superligi. 
Zanimljivo je bilo u Puli gdje je istoimena domaća ekipa ostvarila drugu pobjedu ove sezone i to protiv Malinske Dubašnice (4:2). Susret se mogao dodatno zakomplicirati da je kod 1:1 Magličić slavila nad Tofant, no domaća igračica je pobijedila nakon pet setova. Pula je imala raspoloženu Tofant, koja je ostvarila dvije pobjede i onu u paru, dok je za gošće dvije pobjede ostvarila Zajec.
Tis je prvu pobjedu ove sezone upisao u gostima kod Bjelovara (4:0). Domaći sastav nije imao previše izgleda, u cijelom susretu uzeli su set protiv Jazbec, Bardač i Cakol.
Slično je bilo i u Petrinji gdje su se sučelile dvije Mladosti. Očekivano, ona zagrebačka je odnijela pobjedu (4:0), Petrinjke su osvojile dva seta u cijelom susretu. 
Aquaestil i Starr su svoje meč igrali ranije, a uvjerljivo su slavile Dugorešanke (4:0) ispustivši set u cijelom susretu.