Mateja Jeger među 32 na Euru, kraj za stolnotenisače

Mateja Jeger izborila je 2. kolo pojedinačnog Europskog prvenstva u Alicanteu. Hrvatska reprezentativka je za ulazak među 32 najbolje stolnotenisačice pobijedila Mađaricu Madarasz sa 4:0.

- Rasturaaaam ha ha - veseli glas se javio iz Alicantea.
- Nisam baš očekivala 4:0, ali ostvarila sam velik rezultat. Ko za vraga dan prije Madarasz je ušla posljednja u autobus, pogledale smo se i baš sam si pomislila da bar me ona dopadne u ždrijebu. Odgovara mi njena igra i eto želja mi se ispunila - kazala je Mateja, koja izgleda ima i nadnaravne moći, a potom se okrenula sljedećoj suparnici.
Ukrajinka Pesocka je u 1.kolu izbacila bivšu europsku prvakinju Rumunjku Samaru i to sa 4:1
- Igrala sam s Pesockom na SP-u u Luksemburgu, tada sam izgubila 3:0. No, sada se bolje osjećam, vidjet ćemo. Možda bi bolje bilo da je prošla Samara, njene loptice mi više odgovaraju. Ukrajinka je čvrsta u bloku, praktički ne može promašiti.
U paru sa Srebrnjak je ispala među 32, u mješovitom paru s Filipom Čipinom korak do najboljih 32.
- Njemice su jak par, nije bilo za očekivati da ih svladamo, iako je igra mogla biti bolja. Žao mi je zbog miksa, Rumunji nisu bili nepobjedivi - zaključit će Mateja.
U konkurenciji stolnotenisača sva naša tri predstavnika u 1. kolu su i poražena. Andrej Gaćina je izgubio od Belgijca Allegra sa 4:0, Tomislav Pucar od Austrijanca Fegerlea sa 4:1, a Tomislav Frane Kojić od Francuza Lebessona sa 4:3. Inače, Kojić je protiv aktualnog europskog prvaka gubio 3:0, potom se vratio u meč i izjednačio, ali više od toga nije išlo.
Od turnira se oprostio Filip Čipin. U paru sa Švicarcem Weberom poraženi su od njemaèko-danske kombinacije Franziska i Groth sa 4:0. Dečki nisu imali baš sreće sa ždrijebom s obzirom da su odmah naletjeli na branitelje naslova.
Filip Čipin i Švicarac Weber poraženi su od njemačko-danske kombinacije Franziska i Groth sa 4:0. Dečki nisu imali baš sreće sa ždrijebom s obzirom da su odmah naletjeli na branitelje naslova.

Glavni ždrijeb
Pojedinačno
Stolnotenisačice, 1. kolo:
Madarasz (Mađ) - Jeger 0:4 (-10, -10, -8, -8)

Stolnotenisači, 1. kolo: Kojić - Lebesson (Fra) 3:4 (-8, -4, -8, 9, 8, 9, -4), Gaćina - Allegro (Bel) 0:4 (-8, -8, -7, -5), Pucar - Fegerl (Aut) 1:4 (8, -9, -8, -8, -8)

Parovi
Stolnotenisači, 1. kolo: Franziska/Groth (Nje/Dan) - Weber/Čipin (Švi/Hrv) 4:0 (7, 7, 7, 8);

Stolnotenisačice, 1. kolo: Jeger/Srebrnjak - Mittelham/Lang (Nje) 0:4 (-4, -2, -8, -8)