Pavlović i Arapović izborile europski Top 10

ITTF

Andrea Pavlović i Hana Arapović igrat će na europskom Top-u 10, koji će se od 7. do 9. rujna 2018. igrati u portugalskom Vila Realu.

Po novim svjetskim rang listama obje naše predstavnice su među deset najboljih Europljanki. Odnosno bilo je bitno da obje budu među devet na rang listi što im je pošlo za rukom. Naime, deseti sudionik Top-a 10 dolazi iz zemlje domaćina, a to je u ovom slučaju Portugal. Pavlović je 22. juniorka na svijetu, pad za šest mjesta u odnosu na srpanj, odnosno 9. igračica u Europi. Arapović je u kadetskoj konkurenciji napredovala s 20. mjesta na 9. mjesto na svijetu, dok je na 7. mjestu u Europi. Ipak, malo je nedostajalo da obje naše predstavnice 'izvise' za Top 10 s obzirom da je ITTF u petak ujutro objavio krive rang liste. Izbornik kadetkinja Darko Arapović primjetio je netočan izračun bodova s proteklog EP-a i HSTS je reagirao na tu nepravilnost. ITTF je priznao svoju grešku te ubrzo maknuo rang liste. Ispravne rang liste objavljene su nešto iza 15 sati, a po njima obje naše predstavnice su izborile Top 10.
Te sreće nije bio Ivor Ban, koji je u svjetskom kadetskom poretku pao s 12. na 21. mjesto, odnosno u Europi je na 10. mjestu. U prijevodu, Ban je prva rezerva u slučaju otkaza nekog igrača. Lako moguće da će i naš najbolji kadet ipak vidjeti Portugal, jer zna se događati da pojedini igrači otkažu nastup na Top-u 10.