Kineski stručnjak gostovao na kampu u Opatiji

U Opatiji se održava Božićni kamp za mlade talentirane hrvatske stolnotenisače i stolnotenisačice, a ono što je drukčije od dosadašnjih sličnih okupljanja je i dolazak cijenjenog inozemnog stručnjaka.

Naime, riječ je od bivšem treneru kineske nacionalne selekcije, a sadašnjem treneru austrijske reprezentacije Liu Yan Junu.


Kineski stručnjak tri dana je trenirao s hrvatskim talentima, a istodobno je u četvrtak održao predavanje i demonstraciju treninga sa sljedećim temama: kineska stolnoteniska tehnika, kretanje igrača i metode vježbanja, metodika serviranja i individualni treninzi te korekcije tehnike. Predavanju je bilo prisutno 29 hrvatskih trenera, što je prema riječima trenera za regionalni razvoj Gorana Radanovića vrlo dobra brojka: 
- U razgovoru s kolegama svi su bili vrlo zadovoljni predavanjima i demonstracijom Liu Yan Juna. Kroz many balls izravno je primjećivao greške naših mladih stolnotenisača i stolnotenisačica, a istodobno je govorio što i kako najbolje ispraviti. Međuostalim, predavao je i o servisu te prijemu istog, treneri su postavljali pitanja, uglavnom jako koristan seminar. Treba napomenuti da će u budućnosti biti još ovakvih seminara kao i da će Liu Yan Jun opet gostovati u Hrvatskoj - istaknuo je Radanović.