Libertas kreće iz 2. kruga ETTU kupa, Starr iz trećeg

ITTF

Libertas Marinkolor i Starr prijavili su momčadi za ETTU kup u narednoj sezoni. Dubrovčani su po renkingu momčadi završili na 29. mjestu od 52 kluba te će u ETTU kupu igrati od drugog kruga natjecanja, što znači kao i lani. Dotle, Starr će u ETTU kupu igrati od trećeg kruga natjecanja, rang više nego lani, s obzirom da su 22. krug po renkingu.

Obje naše momčadi su doživjele preinake, Pituri su ostali bez Roka Tošića i Mihe Simovića, dok su potpisali Ivana Juzbašića. Uz njega tu će biti Neven Juzbašić i Tomislav Japec. Varaždincima je otišao Tomislav Zubčić, ali za Europu imaju prijavljenog Tan Ruiwua, Zeng Jia, Ronalda Ređepa, prinovu Slovenca Ludvika Persolju, Nikolu Horvata, Leona Šanteka i Darija Kraljića. Ukoliko zadrže momčad i za domaću Superligu Starr će biti izraziti favorit u pohodu na duplu krunu, koju je lani osovojio Libertas.
Inače, sistem natjecanja je da 16 najboljih klubova s rang liste igraju Ligu prvaka, dok ostali se natječu u ETTU kupu. Plasirani od 17. do 24. mjesta uključuju se u natjecanje u trećem krugu, plasirani od 25. do 32. mjesta kreću od drugog kruga, dok će u prvom krugu igrati plasirani od 33. do 52. mjesta.