Luka Martinek i Leona Šantek juniorski prvaci Hrvatske!

STK STARR

U Varaždinu se igralo juniorsko prvenstvo Hrvatske u tri konkurencije (pojedinačno, parovi i ekipno). Prvenstvo se igralo u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, a organizator je bio STK Starr. Novi državni prvaci su Luka Martinek (Dugo Selo) i Leona Šantek (Aquaestil). Martinek je uzeo i zlato u parovima, a ekipno je njegovo Dugo Selo uzelo broncu. Šantek je uz zlato u pojedinačnom dijelu osvojila srebro u parovima, te zlato u ekipnom dijelu.

Kod juniora Luka Martinek (Dugo Selo) je do finala sve prolazio bez većih problema, a najteži meč bio je onaj finalni s Ivorom Banom (Mladost). Martinek je vodio 3:1, Ban je izjednačio, da bi zadnji set rpesudilo isksustvo igrača Dugog Sela. Treće mjesto osvojili su Mislav Martinek (Dugo Selo) i Jakov Tica (Zagreb). Ban ima najviše zadovoljstva ovim uspjehom, u osmini finala je izbacio drugog nositelja Marka Vidačeka (Zagreb), a treba napomenuti da je četiri godine mlađi od tri polufinalista. Inače, ovim uspjehom napredovao je za četiri mjesta te je sada drugi. Prvo mjesto uvjerljivo drži L. Martinek, treći je M. Martinek, pa Tica, Vidaček, Jakelić...
Braća Martinek (Dugo Selo) prvaci države su u parovima, u finalu su bili bolji od Tice i Vidačeka (Zagreb) sa 3:2 (4, -2, 9, -6, 5). Zlatni par iz Varaždina je imao neizvjesniji meč u četvrtfinalu, Lacković i Kramarić (Vodovod/Zabok) su vodli 2:1, ali braća Martinek su uspjeli preokrenuti. Tica i Vidaček su također vodili neizvjesnu borbu, ali u polufinalu. Na kraju su slavili nad Banekom i Dražićem (Vodovod) sa 3:2, s tim da su zadnji set uzeli sa 16:14. Uz već spomenute Baneka i Dražića, broncu su osvojili Ban i Mateša (Mladost/Aquaestil).
Ekipno zlato osvojio je Zagreb, nakon što su u finalu svladali Mladost sa 3:2. Početak nije bio obećavajuć, Mladostaši su vodili 2:0, ali na kraju slavila je momčad iz Medarske. Zanimljiv turnir odigrao je Zagreb, u tri od četiri meča slavili su nakon pet partija. S Mihovljanom su pet mečeva igrali 'zahvaljujući' nesavladivom Noi Vresku. Protiv Vodovoda su bili u još težoj situaciji, gubili su 2:0, da bi na kraju sve preokrenuli. Praktički identična situacija u finalu s Mladosti, kada su 0:2 pretvorili u 3:2. Što se tiče mladostaša velik posao su napravili u skupini, gdje su imali nezgodan meč sa Zabokom (3:2), a potom su sa 3:1 nadigrali Dugo Selo. Konačni udarac Dugom Selu zadao je Ban svladavši L. Martineka sa 3:0. U borbi za treće mjesto Dugo Selo je slavilo nad Vodovodom sa 3:1. Potom su slijedili Pula, Požega, Zabok i Mihovljan.
santek juniorke prvakinja 2016 17

Kod stolnotenisačica Aquaestil je dominirao ovim prvenstvom. Juniorska prvakinja Hrvatske je Leona Šantek (Aquaestil), a u finalu je bila bolja od klupske suigračice Marte Vukelić sa 4:2. Treće mjesto osvojile su Karla Franović (Aquaestil) i Marta Jurčević (Dr. Časl). U poretku na rang listi prva je Andrea Pavlović, druga je Leona Šantek, a treća Ana Murat. Slijede Vukelić, Franović, Bardač...
U parovima naslov prvaka osvojile su Vukelić i Bardač (Aquaestil/Mladost) nakon što su u finalu nadigrale Šantek i Franović (Aquaestil) sa 3:1. Bronca je pripala Jurčević i Brnić (Dr. Časl) te Murat i Trbuščić (Dugo Selo).
U ekipnom dijelu Aquaestil je bio bez premca, četiri meča i isto toliko pobjeda bez izgubljene partije. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mladosti (3-1), a bronca je otišla Dugom Selu (2-2). Slijedili su Bjelovar (1-3) i Opatija (0-4).