Andrea Pavlović osvojila broncu u Belgiji

NIKICA VUKELJA

Andrea Pavlović osvojila je broncu na ITTF turniru za mlađe kategorije Belgija Open.Naša juniorka poražena je od druge nositeljice Belgijke Lung sa 4:1, inače domaća igračica je i osvojila turnir.

Marta Vukelić zaustavljena je u četvrtfinalu gdje je od nje bila bolja prva nositeljica Indijka Kamath sa 4:0. Par Leona Šantek i Karla Franović izgubile su u četvrtfinalu od indijske kombinacije i četvrtih nositeljica Dutte i Selvakumar sa 3:2, s tim da su vodile 2:1. Našim curama slijedi ekipni dio natjecanja.
- Andrea odlična do polufinala, bez većih problema i uz samo jedan izgubljen set. Nažalost, nešto slabija je bila u polufinalu. Imala je dosta problema s prijemom servisa od Lung, inače sedme igračice s europske rang liste. S obzirom na činjenicu da je tek prvu godinu juniorka lijep uspjeh ostvarila je Marta Vukelić. Vrlo uvjerljive tri pobjede u skupini pa dobra igra u osmini finala, a u četvrtfinalu prva nositeljica je ipak bila prejaka. Šantek i Franović nisu prošle skupinu s time da treba reći da je Šantek propustila meč loptu u meču s Mađaricom Hartbrich, igračicom koja je kasnije u osmini finala odigrala vrlo neizvjesnih sedam setova s kasnijom pobjednicom Lung. U konkurenciji parova Franović i Šantek propustile su veliku priliku da se dokopaju medalje - izvjestio je trener Nikica Vukelja. 

Pojedinačno
Osmina finala: Gerarts (Niz) - Vukelić (Hrv) 1:4 (-5, 13, -10, -7, -8), Pavlović (Hrv) - Gjelle (Nor) 4:0 (11, 11, 4, 5); četvrtfinale: Kamath (Ind) - Vukelić (Hrv) 4:0 (9, 3, 7, 7), Pavlović (Hrv) - Dutta (Ind) 4:1 (7, -7, 4, 3, 6); polufinale: Pavlović (Hrv) - Lung (Bel) 1:4 (-5, 9, -6, -6, -4)

Parovi
Četvrtfinale: Franović/Šantek (Hrv) - Dutta/Selvakumar (Ind) 2:3 (-7, 4, 10, -7, -9)