Dr. Časl i službeno treća ekipa Lige prvaka

Ženski stolnoteniski klub Dr. Časl i službeno je treće nominirana ekipa u ovosezonskoj Ligi prvaka, u kojoj će se natjecati 12 klubova!

Treća pozicija jamči im nositeljstvo u skupini LP, a suparnike će saznati 18. srpnja (početak u 10 sati) kada će se na omladinskom Europskom prvenstvu u portugalskom Guimareseu održati ždrijeb ženske Lige prvaka te ždrijeb ETTU kupa za muške i žene.
Dr. Časl je ove sezone složio je paklenu ekipu, tako će za hrvatske prvakinje igrati Nizozemka Li Jie (15. na svijetu), Hongkonžanka Doi Hoi Kem (17.), Yu Fu (36.), Slovenka Manca Fajmut (215.), Kineskinja Zhou Xintong te dvije hrvatske stolnotenisačice Dorina Srebrnjak (225.) i Mirela Đurak (271.). Prvorangirana ekipa je poljski Tarnobrzeg, lanjski finalist, za koji igraju Han Ying (9.), Elizabeta Samara (30.), Li Qian (38.), Viktoria Pavlovich (59.), Kinga Stefanska (137.) i Andrea Todorović (140.), dok je drugu poziciju zauzeo njemački Berlin, branitelj naslova, za koji igraju Shan Xiaona (18.), Petrissa Solja (27.), Tie Yana (28.), Georgina Pota (32.), Shiho Matsudaira... Berlinčanke su u zadnji čas registrirale Tie Yanu te s njenim renkingom preskočili zagrebačku ekipu za 20 bodova. Četvrti nositelj je turska Bursa, za koju igraju Hu Melek (20.), Zeng Jian (24.), Lee Ho Ching (31.), Yana Noskova (84.) i Simay Kulakceken (300.). Ostali sudionici LP su mađarski Szekszard, španjolska Cartagena, francuski Lille, Saint-Quentinois i Grand Quevilly, austrijski Linz, česki Mart Hodonin i njemački Bad Driburg. Inače, u Ligi prvaka imat ćemo još jednu predstavnicu i to hrvatsku izbornicu Tian Yuan, koja igra za francuski Grand Quevilly.