Dr. Časl korak do titule, važna pobjeda Hodošana

Dr. Časl je na korak do obrane naslova.

U 13. kolu HEP Superlige i derbiju prvenstva Zagrepčanke su na gostovanju kod Aquaestila slavile s 3:1 te praktički ostvarile nedostižnu prednost u odnosu na izravnog konkurenta. Do kraja lige je pet kola, a da se nešto promijeni dr. Časl (13-0) bi trebao izgubiti tri susreta, uz uvjet da Aquaestil sve dobije (11-2). S obzirom na jačinu zagrebačke ekipe i da su neporaženi u dosadašnjem dijelu teško je očekivati da će izgubiti i jedan susret, a kamoli tri. Dr. Časl je i prije početka prvenstva slovio za prvog i jedinog favorita, a ukoliko sve prođe u skladu s očekivanjima osvojit će sedmi naslov u osam godina,  peti uzastopno.
Dugorešanke su dobro otvorile susret, Han Vukelja je s 3:1 svladala Ni Xia Lian, ali ispostavilo se da je to bilo sve od domaće ekipe. Yang je s 3:0 svladala Pavlović, Tubikanec je s 3:1 bila bolja od Vukelić, a za kraj je Yang s 3:0 nadigrala Han Vukelju.
Važan susret igrao se i na začelju tablice gdje je Hodošan s 3:0 svladao Vrsar. S obzirom da je im je ovo druga pobjeda nad istarskom ekipom Međimurke su stekle ogromnu prednost po pitanju ostanka u superligaškom društvu, dok bi Vrsar prema svemu sudeći nakon godinu dana Superlige trebao u niži rang. Hodošan sada ima 3-10, ali ih još čeka susret s posljednjeplasiranim Bjelovarom 0-13, dok Vrsar ima 2-11. Jedini neizvjestan susret bio je onaj prvi u kojem je Poljak s 3:2 (-3, 8, -6, 9, 8) dobila Riožu. U sljedeća dva susreta Fajmut je s 3:0 nadigrala Jurčević, a istim rezultatom je Markati dobila Bardač.
TIS je nakon tri uzastopne pobjede poražen na domaćem terenu od Pule (3:1). Gošće su povele preko Arapović koja je s 3:1 svladala Švarc. Izjednačenje je donijela Cakol pobjedivši Tofant s 3:0, no to je bio sve od Zagrepčanki. Zajec je s 3:0 pobijedila Zajeca, a pobjedu je osigurala Tofant s 3:0 svladavši Švarc.
Malinska Dubašnica je na svom terenu poražena od Varaždina s 3:1. Domaće su odlično krenule, Jazbec je s 3:2 (-9, 10, -7, 10, 9) svladala Petek, no na tome je na kraju i ostalo. Malobabić je s 3:1 pobijedila Magličić, Franović je s 3:0 bila bolja od Šantek, a za kraj je Malobabić s 3:1 nadigrala Jazbec.
Mladost je nova dva boda ubilježila protiv Bjelovara (3:2). Svi susreti su riješeni u tri seta. Za domaću ekipu pobjede su osigurale Tomić, Marn i Ilić, dok je gošćama pobjede donijela Grgić.