Požega svladala i Vodovod, Split slavio u Dugom Selu

Pet kola prije kraja prvenstva dodatno se zakomplicirala situacija u borbi za izbjegavanje devetog mjesta koje vodi u niži rang.

Požega je u protekla dva kola pobijedila Srdoče i Vodovod te dodatno zakomplicirala neizvjesnu situaciju. Čak šest klubova nije sigurno da se neće naći na tom devetom mjestu. Jedino što je sigurno da će se od HEP Superlige oprostiti Slavonski Brod koji ove sezone ne zna za pobjedu.
Prvi je Starr (13-0), slijedi ga Libertas Marinkolor (11-2), a Zagreb ima daleko najveće izglede da će sezonu završiti na trećem mjestu (9-4). Vodovod i Split imaju 6-7, a Pula, Dugo Selo, Požega i Srdoči 5-8.

Raspored spomenutih šest klubova u sljedećih pet kola
Vodovod: Srdoči (d), Zagreb (d), Libertas Marinkolor (g), Slavonski Brod (d), Split (g)
Split: Starr (d), Pula (g), Požega (d), Srdoči (g), Vodovod (d)
Pula: Slavonski Brod (g), Split (d), Dugo Selo (g), Starr (d), Zagreb (g)
Dugo Selo: Zagreb (g), Starr (g), Pula (d), Požega (g), Srdoči (d)
Požega: Libertas Marinkolor (g), Slavonski Brod (d), Split (g), Dugo Selo (d), Starr (g)
Srdoči: Vodovod (g), Libertas Marinkolor (d), Slavonski Brod (g), Split (d), Dugo Selo (g)

Požega je u prošlom kolu ostvarila bitnu pobjedu u Rijeci (3:1), a nastavili su istim tempom i u 13. kolu kada su slavili protiv Vodovoda (3:2). Definitivno su se pokazali žilavom momčadi koju se neće tako lako otpisati. Domaćin je poveo nakon što je Zeljko s 3:1 svladao Arbanasa, no potom je uslijedio osječki niz. Zovko je s 3:0 bio bolji od Mihaljevića, a u neizvjesnom dvoboju Banek je slavio nad Matešom nakon pet setova (-8, 7, -10, 9, 6). Izjednačenje za Požegu osigurao je Zeljko svladavši s 3:0 Zovka. U odlučujućem susretu Mihaljević je bolje otvorio, poveo je 2:0 protiv Arbanasa, no igrač Osijeka je uspio anulirati tu prednost. Ipak, u odlučujućem setu Mihaljević je bio bolji (7, 9, -9, -10, 7) te potvrdio jako vrijedna dva boda za svoju momčad.
Vatreno je bilo u Dugom Selu gdje je Split na kraju slavio s 3:2. Domaći su poveli nakon što je L. Martinek s 3:2 (6, 8, -7, -5, 3) pobijedio Bakača. Malo je nedostajalo i za drugu pobjedu Dugog Sela s obzirom da je Murat protiv Mustapića imao u petom setu 10:6, ali igrač Splita se izvukao i svojoj momčadi donio izjednačenje (4, -9, 9, -10, 13). Domaćin je poveo nakon što je M. Martinek s 3:1 bio bolji od Jerkovića. No, to je bilo sve od Dugog Sela, Mustapić je s 3:1 pobijedio L. Martineka, a za kraj Bakač je s 3:0 svladao Murata.
Zagreb je nastavio s pobjedama u drugom dijelu lige te su slavili na gostovanju kod Srdoča (3:2). I pritom im uzvratili za poraz iz proljetnog dijela. Ban je s 3:0 svladao Jakelića, a potom je istim rezultatom Maglić bio bolji od Samca. Riječani su smanjili preko Divkovića nakon što je s 3:1 pobijedio mladog Islamovića, koji je igrao jer gosti nisu mogli računati na bolesne Zovka i Borovnjaka. Srdoči su izjednačili nakon što je Jakelić s 3:2 (-7, 9, 9, -8, 8) svladao Maglića, ali da će bodovi put Zagreba pobrinuo se Ban koji je s 3:0 bio bolji od Samca.
Puljani su na domaćem terenu svladani od Libertas Marinkolora (3:1). Šurbek i Simović su prva dva meča slavili s 3:0, a domaće je u igru vratio Krstevski koji je s 3:1 svladao Juzbašića. U četvrtom meču vodila se borba za svaki poen, ali na kraju je Simović protiv Marakovića slavio s 3:2 (-10, 8, 8, -9, 9) i Piturima osigurao novu pobjedu.
Starr je očekivano upisao nova dva boda protiv posljednjeplasiranog Slavonskog Broda (3:1). Domaća momčad je sve susrete riješila s 3:0, a dok je za goste prvu pobjedu ove sezone ostvario Lošić i to pobjedivši Kraljića s 3:0.