Valpovčani se oprostili od Damira Jančikića

Članovi STK Dvorac Valpovo izrazili su želju da se oproste od Damira Jančikića, dugogodišnjeg igrača i člana kluba koji je preminuo 29. prosinca 2019.

Damir Jančikić rođen je 1957. godine u Valpovu. Od svoje desete godine počeo je trenirati stolni tenis u STK Jovalija (1968.) u Valpovu. Bio je uporan, napredovao u stolnoteniskoj igri te je ostvarivao značajne rezultate u pojedinačnom, a tako i ekipnom natjecanju.
Prošao je sve kategorije natjecanja, pa je tako sa ekipom STK Dvorac-Moravek, igrao i prvu HSTS ligu u periodu od 1995. - 1996., kao i Europski Kup.
Sudjelovao je u radu Hrvatskog stolnoteniskog saveza kao član Nadzornog odbora. U klubu je kao veteran vodio školu stolnog tenisa. Natjecao se na različitim seniorskim i veteranskim turnirima po Hrvatskoj, a kao veteran i na međunarodnim turnirima gdje je ostvarivao zapažene rezultate (U Sisku1986. osvojio je sedmo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske).
Prestaje s igranjem stolnog tenisa nakon operacije oba ramena, a gdje ubrzo i oboljeva. Ostavio je iza sebe punu prostoriju pehara i priznanja koje je osvajao. Bio je primjer sportaša koji je dokazao kako se upornim radom i treniranjem može iz male sredine doći do zapaženih rezultata u sportskoj karijeri.
Presjednik kluba Dragan Luketić i tajnik Darko Špiranović