Starr slavio u derbiju i korak do obrane naslova

Nakon 12. kola HEP Superlige izvjesno je da će naslov prvaka ostati u rukama Varaždinaca.

U derbiju prvenstva Starr je slavio u gostima kod Libertas Marinkolora (3:2) te osigurao praktički nedostižnu prednost u odnosu na konkurente. Varaždinci (12-0) sada imaju dvije pobjede više od Dubrovčana (10-2), a dvaput su ih dobili u međusobnim susretima. S obzirom da je šest kola do kraja prvenstva Varaždinci će ostatak lige igrati s osmijehom na licu jer teško je očekivati da će tri puta kiksati. Ovo će biti treći i to uzastopni naslov za Starr, dok su Pituri posljednji put bili prvaci 2017.
Domaćin je pvoeo na krilima Japeca koji je s 3:1 svladao Tana, ali slavlje nije dugo trajalo s obzirom da je Sun s 3:0 bio bolji od Šurbeka. Pituri su opet poveli nakon što je Simović s 3:1 pobijedio Ređepa, ali to je bilo sve od domaće momčadi. Prvo je Sun s 3:1 svladao Japeca, a za kraj je Tan s 3:1 bio bolji od Šurbeka.
Veliku pobjedu ostvarila je Požega i to u gostima kod Srdoča (3:1). U prvom dijelu sezone Riječani su slavili u Požegi 3:2, a sad su Požežani uzvratili i to kad im najviše treba s obzirom da su se priključili utrci za opstanak u HEP Superligi. Izuzev vodeća tri kluba čak šest klubova i dalje vodi izjednačenu utrku. Vodovod nešto bolje stoji sa šest pobjeda i isto toliko poraza, četiri kluba (Pula, Dugo Selo, Split i Srdoči) su izjednačeni s 5-7, dok Požega ima 4-8.
Riječani su poveli na krilima Jakelića, ali to je bilo sve od domaćeg sastava. Zeljko i Mateša su do kraja susreta ispustili set. Treba reći da Srdoči nisu mogli računati na Divkovića.
Vodovod je u nastavku sezone upisao dva poraza, a negativan niz prekinut je u susretu s Pulom (3:1). Zovko je s 3:1 svladao Krstevskog, a izjednačenje za goste osigurao je Runjić svladavši Arbanasa (3:1). No, do kraja susreta Puljani su uzeli set, Banek je s 3:0 pobijedio Marakovića, a Zovko s 3:1 Runjića.
Zagreb je u ranije odigranom susretu uzvrati Splitu za poraz iz prvog dijela sezone (3:0), uz tek jedan izgubljeni set.
Najlakši posao u ovom kolu imalo je Dugo Selo koje je slavilo u gostima kod Slavonskog Broda s 3:0.