Djevojke danas s Mađarskom love finale

ITTF

Danas će naše djevojke igrati prvi meč na ekipnim svjetskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Suparnik će biti Mađarska (18.00), za koju igraju Madarasz, Pergel, Nagyvaradi, Hartbrich i Fazekas. Za nas je to dobar ždrijeb s obzirom da smo 28. nositelji od 30 reprezentacija (Mađarska je 7.) te smo mogli dobiti i puno nezgodnije suparnike. Usto, Mađarskoj nema prve igračice Pote. U slučaju naše pobjede za odlazak u Tokio igrat ćemo protiv boljeg iz susreta Portugala i Slovačke.   
Izbornica Tian Yuan u portugalskom Gondomaru na raspolaganju ima Mateju Jeger, Sun Jiayi, Dorinu Srebrnjak i Petru Petek.
- Na nama je da damo sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat. Nadam se najboljem - kazala je Tian Yuan, na što se nadovezala Jeger.
- Ništa nije nemoguće, iznenađenja se događaju. Spremna sam, nadam se pobjedi, ali prvenstveno da se borim za svaki poen. Zadovoljna sam polusezonom, ali što se reprezentacije tiče moglo je to biti bolje. Nadam se da ću se u nastavku sezonu popesti na svjetskoj rang listi - kazala je Jeger, koja je u zadnjim susretima bila bolja od Madarasz, Nagyvaradi i Hartbrich, dok je poražena od Pergel.
Petra Petek nije baš sretne ruke s obzirom da je protekli tjedan osjetila bol u koljenu, no zasad je sve pod kontrolom.
- Na pripremama sam osjetila da me nešto 'štrecnulo' u koljenu nakon čega sam odmah otišla na pregled. Zasad je sve u redu, ništa me ne boli, jedino se moram riješiti tog osjećaja nesigurnosti. Na magnetsku rezonancu ću nakon što se vratim iz Portugala. Želja mi je na ovim kvalifikacijama ostaviti što bolji dojam, probati pobijediti - istaknula je Petek.
Dorina Srebrnjak zadovoljna je odrađenim pripremama. 
- Dosta smo se pripremali za ove kvalifikacije i zadovoljna sam odrađenim treninzima. Meni je bilo super, drago mi je da smo bile sve skupa, a na popodnevnim treninzima priključili su nam se i dečki. Na dosadašnjim turnirima nisam imala neke uspjehe, no sada se osjećam dobro. Forma je u uzlaznoj putanji, no za točno stanje treba pričekati početak turnira. Znam da ću dati sve od sebe - zaključila je Srebrnjak.