Preminuo Ivan Šurbek

Tužna vijest zatekla je stolnotenisku obitelj, nakon duge i teške bolesti u 70. godini života na Staru godinu preminuo je Ivan Šurbek.

Brat legendarnog Dragutina rođen je 22. lipnja 1950., a stolni tenis počeo je igrati s deset godina u nekad poznatom zagrebačkom klubu Poštar. Ivica je u karijeri postizao dobre rezultate, bio je i kadetski prvak Hrvatske, a kao prvotimac STK Rudeš bio je zaslužan za solidan plasman u Prvoj saveznoj ligi. Igrao je još u Industrogradnji, Petrinji, Novom Zagrebu, Rijeci, Krškom i Esslingenu, a uspješno se bavio i trenerskim poslom. Bio je ponosan što je s bratom Dragutinom krajem 1996. osnovao STK Zagreb. Zaslužan je organizator mnogih stolnoteniskih natjecanja od kojih se posebno ističu dva - Zagiping i memorijal Antun Tova Stipančić. Dugi niz godina obnašao je funkciju tajnika Stolnoteniskog saveza Zagreba, a posljednjih godina bio je predsjednik SSZ-a.
Ivan Šurbek bit će pokopan u srijedu, 8. siječnja, u 14.30 sati na krematoriju na Mirogoju. Hrvatski stolnoteniski savez izražava sućut obitelji i prijateljima.