Ban i Vukelić otputovali na Svjetsko prvenstvo

ITTF

U ponedjeljak su za tajlandski Korat, gdje se igra juniorsko Svjetsko prvenstvo, otputovali i dvoje hrvatskih stolnotenisača, Ivor Ban i Marta Vukelić.

Naši predstavnici natjecat će se u pojedinačnoj kokurenciji i mješovitim parovima. Ban je u pojedinačnom 20. nositelj, u kvalifikacijama je u skupini s Portugalcem Gomesom, Poljakom Zandeckijem i Tajlandžaninom Puthikungasernom. Vukelić je 40. nositeljica, a u kvalifikacijskoj skupini je s Tajpežankom Chien, Hongkonžankom Fung i Kanađankom Zhao. U mješovitim parovima Ban i Litavka K. Riliskyte (25. nositelji) su slobodni u 1.kolu, a u 2. kolu idu na boljeg iz susreta Nigerijaca Matija i Aiyelbegan te Novozelanđana Greena i Wu. I Vukelić i Belgijac Kosolosky (27. nositelji) su slobodni u 1. kolu, a u 2. kolu idu na boljeg iz susreta Novozelanđanina Luma i Alexandersson te Egipćana Elborhamya i Elhakem.
- Ban je tek prvu godinu junior i ovo mu nagrada za rezultate koje je ostvario u ovoj godini. Bilo bi lijepo ući u glavni ždrijeb što znači među najboljih 32. Vidjet ćemo što možemo u miksu, s Riliskyte je igrao i na Europskom prvenstvu, a zaustavljeni su u osmini finala. Marta je u paru s Kosoloskyem s kojim je igrala i na EP-u, a zaustavljeni su također među 16 - istaknuo je izbornik Željan Gaćina, koji će ih oboje voditi na SP-u.