Karković i Čengić na treningu u Šibeniku

Direktor HSTS-a Renato Čengić i izbornik seniorske muške reprezentacije Neven Karković boravili su u Šibeniku u sklopu programa regionalnog razvoja.

Domaćin je bio STK Šibenik, pridružio se i STK Zaton, a izbornik je vodio trening s destak najtalentiranijih stolnotenisača i stolnotenisačica s tog područja.
- Za ovu sredinu sam na neki način intimno vezan jer mi je otac iz Šibenika i po ljeti sam često ovdje trenirao s današnji trenerom Damirom Čularom. Klub dulje vrijeme nije egzistirao, a prije sedam godina Renato Čengić je tražio ljude koji bi ponovno pokrenuli cijelu priču. Pronašao je Čulara, koji se taman vratio iz Australije. I sada nakon sedam godina imamo situaciju da Čular radi ozbiljno u okvirima kojima može i ima skupinu djece od kojih su dvoje iznad prosječno talentirani. I on sam pokazuje ambiciju da hoće raditi i stvarati. Došli smo da im pomognemo i po meni je sve to imalo smisla - kazao je Neven Karković.
HSTS će i dalje pratiti razvoj klubova s tog područja, a zadovoljni su bili i domaćini.
- Mi smo oduševljeni jer nam dugo u našoj sredini bio netko s takvim stručnim znanjem. Radili smo individualno sa svakim klincem, svakako je bilo nešto novo za nas. Dobili smo 'domaću zadaću' i sljedeća tri do četiri mjeseca ćemo se truditi to i odraditi. Probat ćemo u tom vremenu ispraviti što nam je sugerirano, a Neven je rekao da će opet doći - zaključio je Čular.