Važna obavijest za žensku seniorsku reprezentaciju

Na temelju procjene i odluke trenerice/izbornice ženske seniorske reprezentacije Hrvatske Tian Yuan krajem listopada ili početkom studenoga održat će se kvalifikacijski turnir za nastup na svjetskim ekipnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. 

Pravo nastupa na kvalifikacijskom turniru stječu četiri prvoplasirane igračice s aktualne seniorske rang liste HSTS-a objavljene nakon održanog turnira 22. memorijala Matija Gregić (Osijek, 12 - 13. listopada 2019.). Preostale dvije igračice bit će određene pozivom trenerice reprezentacije.
Mateja Jeger direktno je izborila pravo nastupa na navedenim kvalifikacijama za OI u Tokiju temeljem plasmana među 100 najboljih igračica svijeta.
Prema plasmanu na kvalifikacijskom turniru tri prvoplasirane igračice stječu pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske na kvalifikacijama za Olimpijske igre. O točnom mjestu i datumu održavanja kvalifikacijskog turnira igračice i klubovi bit će pravovremeno obaviješteni, kao i o propozicijama samih kvalifikacija.

Trenerica
Tian Yuan