Pucar i Gaćina u osmini finala Europskih igara!

ITTF

Tomislav Pucar i Andrej Gaćina izborili su ulazak u osminu finala Europskih igara.

Pravi podvig napravio je Gaćina koji je izbacio Francuza Gauzya s 4:3 (-9, 6, 9, -8, -9, 5, 10), inače šestog nositelja Igara u Minsku. Hrvatski reprezentativac je u sedmom setu gubio 8:2, a potom je spasio četiri meč lopte te se sa šest uzastopnih poena plasirao među 16 najboljih.
- Bilo je vrlo neizvjesno, Gauzy je vrlo pametan igrač. Cijelo vrijeme je mijenjao ritam igre, morao sam se prilagođavati tijekom cijelog susreta. Slaba strana mi je bio prijem servisa, ali u izmjeni udaraca sam bio bolji. Na kraju sam pokazao hrabrost kod zaostatka 10:6, no preuzeo sam kontrolu i pobijedio - istaknuo je Gaćina.
Za ulazak u četvrtfinale igrat će protiv Belgijca Nuytincka (19.00), koji je s 4:2 svladao Finca Olaha. U slučaju da prođe u četvrtfinale čega ga bolji iz susreta Ukrajinca Kou Leija i Rusa Šibajeva.
Tomislav Pucar, naš drugi predstavnik u osmini finala, u svom prvom nastupu u Minsku s 4:1 (3, 8, 11, -6, 9) je bio bolji od Ukrajinca Priščepe.  
- Zadovoljan sam kako sam otvorio Europske igre. Kolo prije Priščepa je dobio Jancarika što me malo iznenadilo. S Ukrajincem sam dvaput igrao ove sezone tako da sam znao kakvu taktiku trebam provoditi. Poveo sam 3:0, malo sam se opustio i on je smanjio na 3:1. U petom setu sam vodio 10:6 da bi mi se približio na 10:9. No, nakon timeouta sam priveo meč kraju - kazao je Pucar.
U ponedjeljak ga za četvrtfinale čeka susret s iskusnim 'lovcem' 39-godišnjim Gionisom (16.00). Grk je s 4:1 izbacio Engleza Pitchforda, a hrvatskoj publici je posebno poznat jer je 2017. i 2018. bio pobjednik Zagreb Opena.
- Mislim da smo igrali prije tri godine na Zagreb Openu i tad me dobio 4:0. No, otad sam dosta trenirao na 'lov', i u Poljskoj i u Njemačkoj. Sad ću nakon toliko treninga s defanzivcima igrati i službeni meč protiv 'lovca'. Iako, Gionis i nije specifičan obrambeni igrač, jer dosta dobro napada. Nema veze, slijedi borba - zaključio je Pucar.
U slučaju da prođe u četvrtfinale čekat će ga bolji iz susreta Šveđanina Karlssona (8.) i Francuza Lebessona (9.).
Inače, treba spomenuti da dva igrača među 16 imaju još Njemačka i Rusija.