Ban, Zlatkov, Lončarević, Mrkić i Buić do zlata

U nedjelju se u Puli igrao Masters HSTS-a 5. memorijal Dean Šešelja u konkurenciji seniora, kadeta i kadetkinja te najmlađih kadeta i najmlađih kadetkinja.

Ivor Ban (Mladost) je nakon juniorskog osvojio i seniorski turnir, kod kadeta najbolji je bio Luka Zlatkov (Dugo Selo), kod najmlađih kadeta Andrej Mrkić (Pula). U konkurenciji kadetkinja prvo mjesto osvojila je Hanna Lončarević (TIS), kod najmlađih kadetkinja Mia Buić (Pula).
Ivor Ban osvojio je i seniorski naslov na Mastersu. U skupini je poražen od Ivana Franjula (Pula), ali prošao je dalje kao prvoplasirani. U polufinalu je s 3:2 svladao Jakova Jakelića (Zagreb), a potom je identičnim rezultatom bio bolji od Luke Martineka (Dugo Selo). Inače, L. Martinek je u četvrtfinalu uspio okrenuti 0:2 protiv Aleksa Krstevskog (Pula), a potom je nadoknadio i 1:2 u polufinalu protiv brata Mislava.
Luka Zlatkov (Dugo Selo) bio je najbolji u konkurenciji kadeta. U četvrtfinalu je s 3:2 pobijedio Rinu Vidana (Split), u polufinalu je s 3:1 bio bolji od Lea Vekića (Pula), a za kraj je s 3:0 bio bolji od Borne Peteka (TIS). Petek je velik posao obavio u polufinalu kad je s 3:2 zaustavio novog državnog prvaka Mislava Posavca (Zabok).
U konkurenciji najmlađih kadeta, kao i na nedavnom državnom u Dugom Selu, u finalu su se sastala dva Puljana, a pobjedu je opet odnio Andrej Mrkić svladavši s 3:0 Denija Valea. Inače, Mrkić je sve susrete pobijedio bez izgubljenog seta. Treće mjesto pripalo je Gabrijelu Marjanoviću (Vodovod) i Luki Tepešu (Dugo Selo).


Kod kadetkinja najbolja je bila Hanna Lončarević (TIS). U polufinalu je gubila 2:0 protiv Ivone Štrige (Varaždin), ali uspjela je preokrenuti susret u svoju korist. Njih dvije su se susrele u polufinalu državnog, a Lončarević je prošla nakom sedam setova. U finalu igračica TIS-a je s 3:2 svladala Brunu Borovec (Starr). Uz Štrigu treće mjesto osvojila je Lucija Sitar (Varaždin).
U konkurenciji najmlađih kadetkinja naslov je ostao u Puli. No, za razliku od državnog Masters je osvojila Mia Buić (Pula). U četvrtfinalu je s 3:2 svladala Niku Šaš (Koprivnica) te joj uzvratila za poraz s državnog. S tim da je ovaj meč bio još neizvjesniji s obzirom da su praktički svi setovi završili u fiksu. U polufinalu je s 3:0 nadigrala Maru Markovanović (Dugo Selo), a podjednako uspješna bila je i u finalu gdje je svladala Victoriju Pustaj (Jaska).
Pustaj je težak meč imala u četvrtfinalu, uspjela je preokrenuti 0:2 protiv Lane Bebek (Dugo Selo), a potom je s 3:2 pobijedila i Lanu Benko (TIS). Benko i Markovanović su velik posao obavile u skupini kada su iza sebe ostavile novu državnu prvakinju Aileen Dorić (Pula), a potom su obje za medalju pobijedile pulske igračice. Benko je s 3:0 svladala Nikolinu Miličević, dok je Markovanović s 3:1 bila bolja od Andree Orbanić.