Dominik Zeljko presudio i Donatu, Aleks Krstevski Splitu

Najzanimljivje u 2. kolu HEP Superlige stolnotenisača bilo je Slavonskom Brodu i Splitu.

Splićani nakon dva kola mogu reći da ih sreća nije mazila. Prvo su poraženi na neugodnom gostovanju u Slavonskom Brodu sa 4:3, a potom su s istim rezultatom svladani na domaćem terenu od Pule. Doduše, razlika između ta dva susreta što su protiv 'Obrtnika' vodili 3:1, dok su s Puljanima otvorili s 0:3. Zaiskrilo je već u prvom meču, Maraković je slavio nakon pet setova s Bakačem. Na to su se nadovezali F. Runjić i Krstevski svladavši Jerkovića (3:0) odnosno Mustapića (3:0). No, uslijedilo je buđenje domaće momčadi, par Bakač i Mustapić je s 3:0 svladaoa F. Runjića i Kuzmića, a potom je Bakač s 3:2 pobijedio F. Runjića. S tim da je gostujući igrač vodio 2:1. Izjednačenje je donio Mustapić, koji je s 3:0 bio bolji od Marakovića. Ipak, za totalni preokret nije bilo snage s obzirom da je Krstevski s 3:1 svladao Jerkovića i gostima iz Pule osigurao prvu pobjedu ove sezone.
Obrtnička škola Brod itekako može biti zadovoljna nakon dva kola. Dva susreta i dvije pobjede u sedam mečeva. Brođane je u vodstvo protiv Donata doveo Jalžabetić, koji je s 3:2 svladao Mijatovića. Potom smo gledali dvoboj braće Zeljko, u kojem je Dominik svladao Ivana (3:1) i povećao vodstvo domaće momčadi. No, ne zadugo jer se Donat vraća na krilima Zubčića, svladao Arbanasa s 3:1 i para Mijatović/Zubčić, koji su s 3:1 bili bolji od D. Zeljka i Arbanasa. Brođani opet vode nakon što je Jalžabetić s 3:1 pobijedio I. Zeljka, a Zadrani izjednačuju preko Mijatovića, koji je s glatkih 3:0 bio bolji od Arbanasa. Za velika dva boda 'Obrtnika' pobrinuo se D. Zeljko, koji je u prilično neizvjesnom susretu nadigrao Zubčića. Odluka je pala u petom setu i to s rezultatom 16:14. Inače, i u prošlom kolu susret je nakon petog seta odlučio D. Zeljko.

simovic fucec zg lib 2018 19
Libertas Marinkolor do novih bodova stigao je u gostima kod Zagreba (4:0). Bio je to prilično jedosmjeran susret, domaća momčad uzela je dva seta. Dugo Selo imalo je lagan posao na gostovanju u Petrinji. Mladost je svladana sa 4:0 bez izgubljenog seta.
Susret Starra i Vodovoda se nije igrao jer se osječka momčad nije pojavila, a razlog je bio kvar na automobilu s kojim su putovali u Varaždin. Predstavnici momčadi su probali usuglasiti drugi termin, ali nije postignut dogovor te je susret registriran sa 4:0 za varaždinski sastav dok je Osječanima dodatno oduzet jedan bod.