Majić: Očekujem rekordan memorijal Matija Gregić

Sljedeći vikend, 13. i 14. listopada, svi stolnoteniski putevi vodit će u Osijek.

Naime, STK Vodovod organizira 21. memorijal Matija Gregić, koji će se održati u Gradskom vrtu (Kneza Trpimira 23) na 16 stolova. Natjecat će se praktički u svim kategorijama i to u muškoj i ženskoj konkurenciji. U subotu će nastupiti mlađi kadeti i kadetkinje te juniori i juniorke, dok je nedjelja rezervirana za kadete i kadetkinje te seniore i seniorke. Prijaviti se može najkasnije do 9. listopada do 14 sati. Lani je nastupilo više od 200 natjecatelja, a ove godine organizatori najajvljuju nove rekorde.
- Očekujem stotinjak više nego lani. Ma što više to bolje - optimistično će Alen Majić, predsjednik kluba.
- Optimizam temeljim na potvrdama iz susjednih država, dolaze nam brojni igrači i igračice iz Srbije, BiH i Mađarske.
Ove godine 'Vodeni' bilježe i 70 godina postojanja. Sve je krenulo 1948. kada je pokrenuta sekcija stolnog tenisa u okviru sportskog društva Metalac. Nakon 1992. klub je preimenovan u Vodovod.
- Zanimljivo je da mi ove godine zapravo organiziramo 21. turnir, dok je po HSTS-u 20. Razlika je u tome što kad je turnir pokrenut isti nije bio u sustavu HSTS-a. No, mi ga svejedno brojimo. Ne bunimo se, još jednom ćemo proslaviti 20 godina ha ha...
I ove će godine najbolji seniori i seniorke biti novčano nagrađeni. Pobjedniku će pripasti 700 kuna, drugoplasiranom 500 kuna, dok će trećeplasirani dobiti po 200 kuna. Nagrade su osigurane i za juniore i juniorke i to u bonovima sponzora tvrtke Ferivi. Tako će najbolji dobiti bon od 500 kuna, drugoplasirani 300 kuna, a trečeplasirani po 200 kuna.
- Treba istaknuti da stojimo na raspolaganju našim gostima. Slobodno neka se jave Draganu Kneževiću (091 53 79 115) ili Ivanu Šestaku (098 96 75 644) po pitanju bilo čega. Također, u suradnji sa sportskim centrom imamo za naše goste i jeftinije smještajne jedinice.
Za kraj se Majić osvrnuo na klub, regionalne akcije...
- Kao i lani cilj nam je igrati Final Four HEP Superlige i Hrvatskog kupa. Imamo momčad u 1. HL u kojoj stasaju naši mlađi igrači. Također, u 1. HL imamo i žensku ekipu i to dosta izjednačenu, tri djevojke od 19-20 godina. Uz malo sreće i dobrog rada mogli bi napasti Superligu. Želja nam je da se ženski stolni tenis u Osijeku vrati gdje mu je i mjesto. S klubom iz Privlake smo u sportsko-tehničkoj suradnji, prepoznali smo ih kao vrlo dobru bazu tako da ili mi idemo kod njih na treninge ili oni dolaze k nama. Svakako jedna dobra priča - kazat će Majić te dodati još neke s kojima vrlo dobro surađuju kao nositelji razvojnog centra.
- Ima nekoliko dobrih klubova poput Nuštra, Cibalije, Opatovca, Olimpije, Donjeg Miholjca i Omladinca iz Brođanaca.