Pavlović u Buenosu Airesu na omladinskim OI

Od 6. do 18. listopada u Buenos Airesu održavat će se 3. omladinske Olimpijske igre, na kojima će nastupati i naša Andrea Pavlović, a vodit će je izbornik juniorki Nikica Vukelja.

Sistem u pojedinačnom natjecanju je takav da su 32 igračice podijeljene u osam skupina, a dvije najbolje plasirat će se u osminu finala. Nakon toga slijedi knockout sistem. U ekipnom dijelu, koji kreće 12. listopada, Pavlović će igrati s Argentincem Martinom Bentancorom.
- Uložili smo dosta truda kako bi se plasirali na OI i nije bilo lagano. Igrali smo tri finala dok konačno nismo osigurali Igre na Tajlandu. Naprimjer, jake države tipa Mađarska i Švedska i nisu u Argentini. Lijepo je da smo među 32, dosta toga ovisiti će ždrijebu. Ima nekoliko nedodirljivih igračica, poput predstavnica Kine, Japana, Sjeverne Koreje i Portorika, no sa svima ostalima se da igrati. Nadam se da će nas malo i pomaziti sreća - istaknuo je izbornik Nikica Vukelja.
- Što se tiče ekipnog dijela s Argentincem smo se spojili na kampu u Šangaju, gdje su igrali neke mečeve. Ta suradnja je dosta dobro funkcionirala, no i tu će dosta ovisiti o ždrijebu.
Inače, sistem ekipnog dijela je takav da će Pavlović igrati jedino protiv ženske suparnice, a u slučaju izjednačenog susreta igrat će se mješoviti parovi. Inače, naša predstavnica se za OI pripremala na nekoliko lokacija.
- Posljednjih tjedan priprema za omladinske OI proveli smo u Linzu gdje nas je ugostio istoimeni austrijski klub. Na odličnoj organizaciji i treningu u vrlo jakoj skupini igračica možemo zahvaliti čelnim ljudima kluba Günteru i Robertu Renneru, te treneru Zsoltu Harcziju. Tjedan prije toga trenirali smo u Jordanu, gdje smo bili gosti Jordanskog olimpijskog odbora i princeze Zeine Shaban, koja je inače bivša stolnotenisačica. Uz Andreu Pavlović i mene kao trenera, koji sam vodio treninge u novom Olimpijskom centru, prisustvovali su i Marta Vukelić, Luka Mateša te dvoje Slovenaca, trener David Orešnik i juniorski prvak Slovenije Rok Trtnik - zaključio je Vukelja.

pavlovic linz2018

pavlovic jordan2018