Gaćina i Primorac drugi u prvenstvu Rusije!

Andrej Gaćina i Zoran Primorac osvojili su drugo mjesto u prvenstvu Rusije.

Njihov UMMC je u posljednjem susretu pobijedio novog prvaka Fakel Gazprom Orenburg (3:2), ali to nije bilo dovoljno za obranu naslova. Nakon dvije godine finalist Lige prvaka je 'oteo' naslov prvaka iz ruku UMMC-a.
Sve je bilo gotovo već na startu meča, nakon što je Mizutani svladao Vlasova s 3:0. Potom je Gaćina s 3:1 svladao Liventsova, a Orenburg je u vodstvo doveo Samsonov svladavši Yoshimuru (3:1). UMMC je izjednačio preko Vlasova, s 3:1 pobijedio Liventsova, a pobjedu je osigurao hrvatski reprezentativac nadigravši Mizutanija s 3:1. Lijep skalp za Gaćinu, koji je u posljednjih nekoliko puta uvjerljivo gubio od trenutno 13. igrača svijeta.
Gaćina i Primorac još nisu završili s Rusijom za ovu sezonu, ovaj tjedan im slijedi Kup, a nakon toga idu na zasluženi odmor. No, za Gaćinu neće biti previše vremena za odmor s obzirom da će zajedno s Pucarom i Kojićem na pripreme u Düsseldorf, a potom slijede ITTF turniri u Južnoj Koreji i Australiji. Inače, Gaćina i Primorac će i sljedeće sezone braniti boje UMMC-a.