Pavlović zaustavljena u finalu od Dragoman

ITTF

Bila je na korak do Buenos Airesa, ali nažalost zaustavljena je u finalu. Hrvatska mlada reprezentativka Andrea Pavlović poražena je u završnici svjetskih kvalifikacija za omladinske Olimpijske igre, koje će se od 6. do 18. listopada održati u Argentini.

Nakon što je svladala Kazahstanku Akashevu (4:0) i Poljakinju Wegrzyn (4:1), slijedio je teži polufinalni meč s Njemicom Schreiner, ali uspješno je i to zaobišla nakon sedam setova. Protiv Dragoman je povela 1:0, da bi potom Rumunjka nanizala tri seta. Pavlović je smanjila na 3:2, ali na tome je i ostalo. Inače, Dragoman je, unatoč što je bila tek peta nositeljica, i slovila za prvu favoritkinju ovih kvalifikacija. U četvrtfinalu je sa 4:3 svladala Turkinju Yilmaz, a potom je u polufinalu gubila 3:1 protiv Hongkonžanke Lee Ka Yee, ali je uspjela preokrenuti.
Ipak, nije još kraj za našu predstavnicu s obzirom da se u utorak igra još jedan turnir. Sistem je isti, Igre će vidjeti samo pobjednica. I ovog puta Pavlović je u donjem ždrijebu, a prema viđenom mogla bi u četvrtfinalu ići na Hongkonžanku Lee Ka Yee. U njenom ždrijebu, međuostalim, su i Njemica Schreiner, Čehinja Blaškova, Šveđanka Kallberg, Singapurka Goi Rui Xua...

Osmina finala: Pavlović (Hrv) - Akasheva (Kaz) 4:0 (3, 8, 5, 7); četvrtfinale: Pavlović (Hrv) - Wegrzyn A. (Pol) 4:1 (10, -11, 5, 12, 1); polufinale: Pavlović (Hrv) - Schreiner (Nje) 4:3 (7, -9, -7, 5, 9, -8, 7); finale: Dragoman (Rum) - Pavlović (Hrv) 4:2 (-8, 10, 9, 6, -8, 8)