Pavlović se u Hodoninu bori za Buenos Aires

Andrea Pavlović u ponedjeljak i utorak, 12. i 13. veljače, u Hodoninu traži vizu za omladinske Olimpijske igre, koje će se od održati u Buenos Airesu od 6. do 18. listopada.

Hrvatska reprezentativka druga je nositeljica svjetskih kvalifikacija, a sistem je takav da će se igrati dva turnira po knockout sistemu. Ukoliko Pavlović ne osvoji prvi turnir, za što će joj biti potrebne četiri pobjede, imat će još jednu šansu u utorak po istom sistemu. Ždrijeb joj je čak i bio naklonjen, ali realno to i ne treba značiti mnogo s obzirom na širok spektar kvalitetnih igračica. Prvi susret je slobodna, a onda ide na bolju iz susreta Kazahstanke Akasheve i Engleskinje Payet (12 sati).
- Istina, dobar dio najjačih je u gornjem ždrijebu, ali sve to i ne mora biti toliko bitno s obzirom da samo pobjednica ide na Igre. Treba biti vrlo oprezan, ovdje nema slabog meča, a prvi susret vjerojatno će igrati s Akashevom, s kojom se susrela u Sloveniji i pobijedila je u petom setu na 12:10. Kazahstanka ima neugodan soft na backhandu, na azijskim kvalifikacijama namučila je i Hirano. U svakom slučaju nezgodna suparnica. Andrea je zdrava, dobro se osjeća, a bitno je da ovdje nema nedodirljivih suparnica. Njih desetak su tu negdje po kvaliteti - istaknuo je izbornik Nikica Vukelja.
Inače, našoj stolnotenisačici ovo je druga šansza za Buenos Aires. U listopadu, na europskim kvalifikacijama u Splitu, prvog dana u četvrtfinalu bolja je bila kasnija pobjednica Azerbajdžanka Ning Jing, dok je drugog dana Pavlović poražena u finalu od Bjeloruskinje Bogdanove.