Prezentacija kandidature za EP u Varaždinu

varazdinska-zupanija.hr

U Županijskoj palači u Varaždinu zamjenik župana Tomislav Paljak i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević priredili su prijem za dopredsjednika Europske stolnoteniske federacije Ivu Gorana Munivranu, a s njime je u društvu bio predsjednik i igrač STK Starra Ronald Ređep. 

Gosti su domaćinima prezentirali projekt kandidature Varaždina za Europsko prvenstvo u kategoriji do 21 godina, koje će se održati u 2019. godine te su se osvrnuli na razvoj Regionalnog stolnoteniskog centra u Varaždinu. 
Dopredsjednik Europske stolnoteniske federacije Ivo Goran Munivrana je istaknuo tom prigodom kako je u Varaždinu uvijek bilo dobrih stolnotenisača te kako bi bilo lijepo da se i Grad i Županija uključe u ovaj projekt.
- Bila bi to dobra prezentacija za cijelu regiju te sam siguran da bi mnogi sportaši, ali i članovi njihove pratnje uživali u ovome kraju. Moram istaknuti kako je hrvatski stolni tenis godinama bio među prva tri ili četiri u svijetu i to zahvaljujući velikanima poput Zorana Primorca, Tamare Boroš i drugih. Sada je među prvih 15 zemalja, ali još uvijek se osvajaju medalje i na to smo ponosni - rekao je Ivo Goran Munivrana.
Na njegove riječi nadovezao se i Ronald Ređep istaknuvši važnost razvoja sporta na ovim prostorima.
Načelnu podršku kandidaturi dali su i domaćini, zamjenik župana Tomislav Paljak i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, koji su naglasili kako Varaždinska županija podupire rad svih sportskih klubova i udruga pa tako i razvoj stolnog tenisa.
- Ovo podneblje je uvijek bila svojevrsna kolijevka različitih sportova, a sportaši, poglavito oni koji osvajaju medalje su bili i ostati će najbolji promotori Varaždinske županije - rekao je zamjenik župana Paljak, koji je iskoristio priliku te pohvalio rad članova kluba Starr s mladim stolnotenisačima.

Teks i fotografija: varazdinska-zupanija.hr