Cure zauzele 14. mjesto na Europskom prvenstvu

Cure su na kraju 14. u Europi, što je jako dobar rezultat za njih. Nakon duljeg vremena vratile su se u I. diviziju i na kraju, usprkos najslabijem rankingu, nisu zadnje. U razigravanju od 13. do 16. mjesta pobijedile su Španjolsku 3:1.

Jeger je odmah na početku totalno nadigrala Zhang Xuan (3:0), a na 2-0 povisila je Srebrnjak svladavši Ramirez (3:2). Španjolke su smanjile preko Xiao Marie, pobijedila Đurak 3:0, da bi pobjedu osigurala Tian Yuan svladavši Zhang Xuan u pet setova. Izbornica je promijenila postavu u posljednji tren, ubacila sebe i ispostavilo se kao pun pogodak.
- Nakon što sam vidjela da vodimo 2-0 dvoumila sam se mijenjati ili ne. Prije prvenstva sam govorila da ću se veseliti svakoj pobjedi, a kad sam vidjela rezultat jednostavno sam se natjerala stati za stol. Nije bilo lako, znala sam što me čeka te da nisam previše trenirala uoči EP-a, ali ljepše je ako znaš da nisi zadnji u I. diviziji. Bez obzira što to ništa ne odlučuje te što smo ovdje najslabije rangirana ekipa - objašnjavala je izbornica/igračica Tian Yuan.
Još jednom je Tina podmetnula leđa i okrunila odlične igre ostalih naših cura, Mateje Jeger i Dorine Srebrnjak. Iako, bilo je dosta neizvjesno. U petom setu je gubila 6:2 i 8:5.
- Ono što me dodatno natjeralo da mijenjam postavu je Dorinin zadnji rezultat s Zhang Xuan. Od nje je izgubila na Europskom prvenstvu do 21 godine (4:0).
Navečer je slijedio posljednji naš susret na ovom prvenstvu, gdje su naše cure poražene od Ukrajine sa 3:0. S Ukrajinkama smo bili u kvalifikacijama za ovo EP i oba puta upisali poraz (3:0, 3:1).
- Jako sam zadovoljna ostvarenim, cure su u nekim mečevima bile odlične, vidjelo se da smo neke stvari dobro radili. To će mnogo značiti našim mladim igračicama. Mateja i Dorina su ovdje svladale mnogo jače igračice poput Winter i Ekholm. Što je najbolje Dorina je s potonjom gubila 2:0! Također, šteta za Dorinu jer je u mečevima s De Nutte i Winter isto imala lijepu priliku za pobjedu - zaključila je izbornica te ipak dodala još nešto:
- Čestitam dečkima na uspjehu, bili su sjajni, ovo je dobar rezultat. Navijala sam za njih cijelo vrijeme, baš mi je drago zbog njih.
Inače, u polufinalu EP-a Njemačka je sa 3:2 slavila nd Nizozemskom, dok je Rumunjska nadigrala Rusiju sa 3:0. Finale se igra u 14 sati. 

Razigravanje od 13. do 16. mjesta
Španjolska - Hrvatska 1:3
Zhang Xuan - Jeger 0:3 (-7, -7, -6), Ramirez - Srebrnjak 2:3 (-7, 8, -9, 10, -6), Xiao Maria - Đurak 3:0 (5, 7, 12), Zhang Xuan - Tian Yuan 2:3 (8, -7, 8, -6, -8)

Razigravanje za 13./14. mjesto
Ukrajina - Hrvatska 3:0
Brateyko - Srebrnjak 3:1 (-6, 6, 9, 2), Gaponova - Đurak 3:0 (2, 5, 4), Pesotska - Jeger 3:0 (5, 3, 3)