Gaćina i Primorac osvojili rusko prvenstvo!

Andrej Gaćina i Zoran Primorac prvaci su Rusije! Njihov UMMC u dva susreta je bio bolji od Fakel Gazproma sa 3:2 i 3:1, a njihov uspjeh je još veći ako znamo da je Fakel ove sezone osvojio Ligu prvaka!

Prednost UMMC-a bila je što Samsonov nije smio nastupiti zbog pravila da u svakoj momčadi mora igrati jedan domaći igrač, a istodobno su na svojoj strani imali nesavadivog Fang Boa, Kineza koji drži deveto mjesto na svijetu.
Gaćina je igrao samo prvi susret i izgubio od Ovtcharova sa 3:1, iako je bio vrlo blizu da iznenadi favoriziranog Nijemca. U prvom setu vodio je 8:3, pa izgubio. Kod 1:1 u setovima vodio je 5:2 i 6:4. Svaki set je bilo neizvjesno do samog kraja.
- Bio je to dobar meč s Ovtcharovim, imao sam nekoliko krivih odluka pred kraj prvog seta što me koštalo pobjede. Treći i četvrti set su bili jako gusti, kako je otišlo na njegovu stranu tako je moglo i na moju - kazao je Gaćina.


Nažalost, drugi susret je propustio zbog boli u aduktoru. Stari zdrastveni problemi su opet učinili svoje.
- Ne znam koliko je ozbiljno. Ovih dana idem kod doktora pa ću znati više. Nadam se da nije ništa strašno te da se uskoro vraćam treninzima - objasnio je Gaćina, kojem je ovo prvi naslov ruskog prvaka.
- Nismo znali što očekivati, vjerovali smo da su nam šanse 50-50. Kad smo vidjeli da smo svi u dobroj formi znali smo da su nam se šanse povećale. Fang Bo je bio besprijekoran, pobijedio je u svim svojim mečevima. Na nama je bilo da se pobrinemo za treći susret što smo učinili.
Zoranu Primorcu ovo je već osma godina u novom ruskom prvaku. I četvrti naslov prvaka! S obzirom da je u UMMC-u u ulozi menadžera i trenera još jednom je dokazao da se i izvan arene odlično snalazi.
- Napravili smo dobar rezultat, pogotvo kad znamo da smo 'skinuli' europskog prvaka. Ostajem još jednu sezonu, sve je super i jako sam zadovoljan. Kad su rezultati dobri onda ide sve dobro. Sljedeće godine će biti malo teže, nećemo imati tako jaku momčad, ali borit ćemo se - istaknuo je Primorac.

Prvi susret
Fakel Gazprom - UMMC 2:3

Mizutani - Shibaev 3:2
Ivonin - Fang Bo 2:3
Ovtcharov - Gaćina 3:1
Mizutani - Fang Bo 0:3
Ivonin - Shibaev 0:3

Drugi susret
UMMC - Fakel Gazprom 3:1

Fang Bo - Ivonin 3:0
Shibaev - Ovtcharov 3:2
Vlasov - Mizutani 0:3
Fang Bo - Ovtcharov 3:1