Đurak: Nadam se da će biti mnogo naših navijača

Hrvatska ženska reprezentacija (Dorina Srebrnjak, Mirela Đurak, Ivana Malobabić i Tian Yuan) u utorak, 18. travnja, igra uzvratni susret dodatnih kvalifikacija za I. diviziju ekipnog Europskog prvenstva. Domaćin je Osijek, igra se u sportskoj dvorani Gradski vrt, a susret počinje u 18 sati.

Prvi susret sa Srbijom u Novom Sadu naše cure su bile maestralne pobjedivši 3:0 s tek jednim izgubljenim setom. Odlična prednost uoči uzvrata, gotovo neuhvatljiva, ali nitko od naših cura ne pomišlja igrati na setove. Sve su podjednako oprezne bez obzira na veliku prednost. Uostalom, ulog je velik, jer ženska vrsta je na najboljem putu da se nakon četiri godine vrati u elitnu diviziju.
- Slažem se s trenericom Tian Yuan, bitno je da u ovaj meč krenemo od nule. Ne treba razmišljati o setovima i vjerujem da će sve biti kako treba. U svakom slučaju neće biti opuštanja - istaknut će Mirela Đurak i pritom pozvati navijače da ispune dvoranu u što većem broju:
- Nadam se da će biti mnogo navijača koji će nas podržati na putu prema elitnoj diviziji Europskog prvenstva. O prvenstvu još ne razmišljam, ima vremena, prvo treba ovaj susret odraditi kako treba.
Inače, ženska seniorska repezentacija nije gostovala u Osijeku više od deset godina. Stolnotenisačice su u Osijeku posljednji put gostovale 23. studenoga 2006., tad je u Gradu na Dravi Hrvatska sa 3:1 slavila nad Švedskom.