Derbi Aquaestilu

ivana_malobbaicSusretima 10. kola započeo je proljetni dio natjecanja u 1. hrvatskoj ligi za muškarce i žene. Od deset odigranih susreta u obje lige, kvalitetom i neizvjesnosti stršio je susret u Duga Resi između domaćeg Aquaestila i Bjelovara. Dugorešanke su slavile 4:2, čime su napravile veliki korak prema željenom cilju, osvajanju druge startne pozicije za doigravanje.

Dva boda za Dugorešanke je osvojila Yoshida Mitsaki, dok su po bod osvojili Ivana Malobabić, te par Yoshida/Ramić. Za Bjelovarčanke oba boda je osvojila Sunčica Vugrinec. Kod žena su svi ostali susreti završili rezultatom 4:0 za favorite. U susretu dva Mladost Iskona, očekivano je bio bolji HASTK Mladost Iskon. U Vinkovcima je Varaždin zabilježio pobjedu nad domaćom Lokomotivom, dok su u preostala dva susreta zagrebački Tis i ŽSTK Pula svladali bez izgubljenog seta Šenkovec odnosno Svetu Nedelju Novaki.

U muškoj ligi, u derbiju začelja, u susretu dvije posljednjeplasirane ekipe lige, između zagrebačke Industrogradnje i Velike Gorice Stanfar slavila je Industrogradnja, čime su "građevinari" zadržali teoretske šanse za opstanak u ligi. U Puli je istoimeni domaćin bio bolji od osječkog Vodovoda 4:2, dok je ekipa Dr.Časl pobjedom od 4:1, prekinula niz od pet pobjeda za redom varaždinskog Igea Željezničara. GSTK Zagreb se i bez bolesnog Frane Tomislava Kojića lako obračunao s dubrovačkim Libertas Marincolorom, dok je zadarski Donat očekivano upisao bodove u susretu s Dugim Selom. Oba susreta su završila rezultatom 4:0, a spomenimo samo da je nakon tromjesečnog izbivanja sa stolnoteniskih terena, uzrokovanog ozljedom šake,  za Dubrovčane nastupio Damir Atiković.